Στο ιατρείο αντιμετωπίζεται ολόκληρο το φάσμα των περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών προβλημάτων και εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα θεραπείας που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP) με βάση τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Στην πρώτη επίσκεψη του ασθενή, εξετάζονται τα ούλα, αξιολογείται η περιοδοντική κατάσταση και καταστρώνεται το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας.

Ενημερώνεται με γράμμα ο συνάδελφος οδοντίατρος που έχει παραπέμψει το περιστατικό.

Η φάση της κυρίως περιοδοντικής θεραπείας (θεραπεία ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας ή περιεμφυτευματίτιδας) περιλαμβάνει καθαρισμό των δοντιών και λεπτομερή απομάκρυνση πέτρας και μικροβίων από τις ρίζες των δοντιών σε μια σειρά επισκέψεων.

Μετά το τέλος της θεραπείας, με οργανωμενο σύστημα επανάκλησης, προγραμματίζονται συχνές επισκέψεις προκειμένου να διατηρηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα που επετεύχθει.

Εφόσον η περίπτωση το απαιτεί, προχωρούμε σε χειρουργικές περιοδοντικές επεμβάσεις (με ή χωρίς αναπλαστικές τεχνικές).

Επίσης κάποιες φορές, στα πλαίσια της περιοδοντικής χειρουργικής, απαιτείται να προβούμε σε ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις (χειρουργική αύξηση κλινικής μύλης, εκτομές χαλινών μετά από ορθοδοντική θεραπεία, κάλυψη υφιζήσεων σε περιπτώσεις που τα ούλα υποχωρούν, διευθέτηση ασυμμετριών ή διογκώσεων των ούλων ότανν αυτά δημιουργούν αισθητικά προβλήματα).